Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Електронни извинителни бележки въведоха в СУ „Д. Талев” в Добрич

Електронни бележки за отсъствия на учениците са въведени от началото на учебната година в иновативното СУ „Димитър Талев” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Весела Панчева. „Ние имаме изключително добра комуникация с нашата родителски общност, като едно голямо семейство сме”, посочи тя. И обясни, че благодарение на доверието е достатъчно родителят да попълни в електронния дневник, че детето има симптоматика или някаква неразположение. По този начин се удостоверява, че отсъствието е по извинителни причини и се спестява излишното ходене до личен лекар. Ако на някои от родителите им е по-удобно се обаждат по телефона, важното е че има близка комуникация между тях и учителите, посочи директорът.

Няма ограничение в боря на електронните бележки, които родителите попълват, тъй като никой не може да каже предварително кое дете колко ще боледува. Весела Панчева посочи, че те важат само когато отсъствията са по здравословни причини. И припомни, че по училищен правилник ученикът има право да отсъства 10 дни – три с разрешението на класния ръководител и седем - на директора.  

По отношение на електронните бележки нямаме случаи на злоупотреби, сподели Панчева. „Всички са достатъчно отговорни и осъзнати, че образованието е ценност и че всеки изпуснат ден е в ущърб на ученика”, посочи тя.

c