Култура Общество Тервел

Отменят се културните и развлекателни мероприятия на закрито в община Тервел

Заповед за противоепидемичните мерки, които се въвеждат от днес – 22 октомври, издаде кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов. В нея се нарежда присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование да се организират и провеждат в съответствие с мерките, изготвени от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Българската агенция за безопасност на храните.

Всички читалища и Центърът за подкрепа за личностно развитие, които провеждат занимания по интереси, трябва да предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност – при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метла, използване на защитна маска за лице или предпазен шлем.

Със заповедта се отменят всички присъствени културни и развлекателни мероприятия /театри, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото и музикално изкуство/ на закрито. Такива могат да се провеждат на открито при недопускане на заетост повече от 50 процента на местата и при спазване на дистанция най-малко от 1.5 метра.

Ето и цялата заповед:

Заповед-Община-Тервел-1

Заповед-Община-Тервел-2

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *