Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Поздравителен адрес от българско училище в Барселона получи СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич

Неочаквана и вдъхновяваща инициатива за партньорство от българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Барселона, Испания, завладя възпитаниците на Училището по изкуства „Св. Климентт Охридски” в Добрич. Ученици от VI „в“ и „д“ клас, изучаващи хореография, с помощта на Александра (XI „a“) и ученици от XII клас (профил Хореография) с художествен ръководител Г. Димитрова приеха поканата и заснеха видео, в което представят българските обреди и обичаи в Коледната нощ.

Във видеото участваха и възстановчици от клуб „46-и Добрички пехотен полк. Снежана Иванова (Студио „Подвиг“), която засне и режисира видеото, също е от двигателите на реализацията на инициативата.

В знак на благодарност Училището по изкуства получи поздравителен адрес от Българското неделно училище, както и картички с Коледни и Новогодишни пожелания, собственоръчно написани на български език от учениците.

От СУ „Св. Кл. Охридски” припомнят, че възпитаници на училището са едни от участниците в документален филм с кадри от Международния военно-исторически фестивал „Добричка епопея 1916-2016“, който се проведе в Добрич. Предстоящата премиера на филма е на 6 ноември в Общински младежки център „Захари Стоянов”. Входът е свободен.

c