Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Готвач от Добрич сготви рибена чорба насред Стара Загора

Десет литра рибена чорба приготви насред централния старозагорски парк „Пети октомври“  в огромен казан и на газов котлон майстор-готвачът Тодор Владимиров в рамките на превърналия се традиция национален фест, посветен на рибата и рибните продукти.

За направата на вкусната супа роденият в Добрич кулинар използва месо от 4 вида риби: акула, хек, сом и шаран, като прибавя различни зеленчуци и сол на вкус. Само на метри от импровизираната кухня се предлагаха поне десет вида пресни и замразени сладководни и морски риби, сред най-голямата атракция беше все още мърдащ 10-килограмов веслонос, хванат във водите на изкуствен водоем край Пловдив. Екзотичният екземпляр намери своя собственик в лицето местен ресторантьор, който заплати близо 300 лв. за него.

Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерството на земеделието, храните и горите, като целта е а се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно. На финала на фестивала се състояха и две кулинарни демонстрация с участието на влогърката Сандра Алексиева, която даде и ценни съвети за домашно приготвяне на рибни деликатеси. Следващата „спирка“ на фестивала е в Русе, уточниха организаторите.

Източник: monitor.bg

c