Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Събрани са над 2000 лева за изобразяването на Хан Аспарух на фасадата на едноименното училище в Добрич

Отвориха кутиите за набиране на дарения за изобразяването на Хан Аспарух на фасадата на едноименното училище в Добрич. Към момента набраните средства са в размер на 2 136 лева.

Припомняме, че проектът за изобразяването на Хан Аспарух е на художника Радослав Рудачев-Руди, бивш възпитаник на училището, който ще го реализира безвъзмездно. Средства са необходими за закупуване на материали и наемане на вишка.

За Про Нюз Добрич директорът на ОУ „Хан Аспарух” Невяна Люцканова съобщи, че събраните пари са достатъчни за материалите, но ще са необходими още малко средства за наемане на вишка. Акцията продължава.

Средства за инициативата „Да помним и да не забравяме нашето минало!” се събираха в първия учебен ден, когато учителите се отказаха от букетите си и призоваха ученици и родители да дарят предвидените пари в нейна подкрепа. В ОУ „Хан Аспарух” за поредна година се провежда такава инициатива. М. г. на 15 септември вместо букети за учителите се набираха средства за лечението на болната Ева.

Ръководството на ОУ „Хан Аспарух“ и цялата училищна общност изразяват благодарност към всички, които се включиха в инициативата „Да помним и да не забравяме нашето минало!“, свързана с изобразяването на лика на хан Аспарух на училищната ни фасада.

  „Благотворителността в името на добра кауза в ОУ „Хан Аспарух“ се превърна в ежегодна традиция благодарение на съдействието и съпричастността на родители, ученици, учители и приятели на училището. За поредна година доказахме, че сме носители на големи сърца и достойни наследници на основателя на българската държава. Възпитаваме идните поколения в чест и достойнство, учим ги да създават и да милеят за всичко българско и родно”, посочват от ръководството на учебното заведение.

c