Култура

Емилия Милушева представя в Добрич книгата си „Да пребродиш хоризонта“

Емилия Милушева ще представи на почитателите си в Добрич своята книга „Да пребродиш хоризонта“  (Записки от непознати и далечни страни). Премиерата е от 17.30 часа днес в Галерия „Георги Петров“. За книгата – издание на Издателство „Илия Вълчев“, ще говори нейният редактор Петранка Божкова.

„Тази книга е дневник на нашите осъществени мечти. Именно защото е дневник, е много лична и изстрадана. С написването на всяка история се връщах назад в миналото не за да го променя, а за да преживея някои моменти още веднъж“ – казва авторката.

Емилия Милушева завършва Езикова гимназия „Гео Милев“ в град Добрич. През 1990 година се дипломира с магистърска степен в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност българска и немска филология. До 1994 година работи за радио „Свободна Европа“ в София. Междувременно завършва и международни икономически отношения в УНСС. Житейският ù път продължава няколко години във Виена, а след завръщането си в България започва работа като представител на немска търговска фирма. От 2007 г. живее със съпруга си в Африка. Занимава се с благотворителни проекти и инициативи, участва в организацията на събития, представящи културата на различни страни по света.

Ако присъствате на премиерата или бродейки из записките ще научите: Защо на Антарктида има магистрали? Къде има Министерство на щастието? Защо в Етиопия жените искат да бъдат бичувани? Защо в Индия се женят през нощта? … и куп други чудатости…

Входът на събитието е свободен при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *