Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Движението в участък от пътя Кранево-Варна се извършва с повишено внимание

Поради ремонтни дейности. ввижението в участъка Кранево – Варна - от км 90+700 до км 93+000 в посока Кранево, се осъществява с повишено внимание. Причината - ремонтни дейности в разделителна ивица. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Временното ограничение на движението е за срок до 13.11.2020 г., съобщиха от Националната пътна агенция.

До 30 октомври ще продължи да е в сила ограничението на движението по път III-293 Земенци – Крушаре от км 20+230 до км 25+775. Шофьорите следва да преминават с повишено внимание заради извършващите се частични ремонтни дейности.

Нма въведени ограничения за движение на моторни превозни средва по републиканста пътна мрежа в област Добрич. Пътищата се сухи, но шофьорите трябва да съобразяват скоростта си на движение, спрямо моментните пътни условия. Рано сутрин температурите са доста по-ниски, спрямо тези от първата половина на месеца. При 6-7 градуса, сцеплението на т.нар. летни гуми с асфалта е коренно различно от поведението на по-меката смеска на зимните или всесезонните гуми.

Според прогнозата на Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура” за тази нощ и утре, над източните райони облачността ще е разкъсана и ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Сутринта в повечето райони ще е студено, с минимални температури между 0° и 5°. В равнините и по високите полета ще се образува слана, в Източна България ще са по-високи – от 7° до 10°. Ще бъде предимно слънчево. Над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен. След студеното утро, през деня ще се затопли и максималните температури ще са между 13° и 18°.

c