Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Драма, обрати и 58 гола в шестте срещи от поредния кръг на АМФЛ-Добрич

За разлика от "профи" лигите у нас, където играчите много тичат, но резултатността е ниска, то събитията от пети кръг в дебютния сезон на Аматьорската мини-футболна лига в Добрич отново потвърдиха атрактивността на формãта и поднесоха дъжд от голове за феновете. 58 точни попадения бяха регистрирани в шестте изиграни срещи. Уверено, временен лидер е ФК "Айляците", който е с пет победи. В 5-и кръг те се поздравиха с трите точки след служебен успех над "Непознатите".

"Безобразните" също продължават без грешка, като в този кръг нанесоха първа загуба на "ЦСКА Добричъ", надигравайки ги с 4:2. Два гола реализира Димитров, а по един добавиха Маринов и Тодоров. За "армейците" точни бяха Ванигол и Йорданов.

"Гранде" разгроми "Едногодишните" с 15:1. Цели шест гола заби Гути, с пет се отчете Назмито, а с по два - Атанасов и Мафията. Единственото попадение за загубилия тим бе дело на Али.

"Спортист" надделя над "СТБ Добрич" с 4:1. Тасев се разписа два пъти, а Йорданов и Георгиев - по веднъж. Почетният гол за съперника заби Николаев.

Отборът на "Summer Cult" надигра със 7:3 "Добрич-Балик". С четири гола за успеха блесна Минчев, а по веднъж точни бяха Филев, Токера и Каванито. За съперника реализираха Роналдото, Ицата и Кебапа.

МФК "Импакт" (Варна) и ФК "Наздраве" завърши при резултат 5:1. Въпреки че варненци изоставаха с 0:1 - след гол на Иванов, те се мобилизираха и успяха да обърнат срещата след две попадения на Иванов, по едно на Радичков и Йорданов и автогол на Киров.

"Дружба" постигна втория си успех, след като разпиля с 10:5 "Делта". Иванов заби четири гола, Маринов вкара хеттрик, Георгиев се отчете с две попадения, а Хаджиев порази собствената си мрежа. За Делта точни бяха Димов на три пъти и Петров и Датков - по веднъж.

c