Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Сменят ръководството на МБАЛ-Добрич, ето кои са предложени

На извънредно Общо събрание на акционерите ще бъде сменено ръководството на „Многопрофилна Болница за Активно Лечение” АД. То е насрочено за 28 октомври от 10,00 часа, а при липса на кворум ще се проведе на 13 ноември от 10.00 часа.

Дневният ред на събранието предвижда промяна в състава на Съвета на директорите. Предложението е за освобождаване на досегашното ръководство в състав: Димитър Петров Мартинов, Светлозар Байчев Петров и Милена Георгиева Гюрова-Гунчева.

За новия съвет на директорите е предложени д-р Георги Митков Желязков, който в момента изпълнява длъжността прокурист на болницата и се очаква след избора на ново ръководство да бъде избран за изпълнителен директор. Другите предложени са завеждащият отделението по педиатрия д-р Йовчо Иванов Йовев, както и Лъчезар Карадимов от Министерството на здравеопазването, син на известните лекари от Добрич проф. Димитър Карадимов и д-р Елисавета Карадимова.

Предлага се Общото събрание на акционерите да определи мандат на новоизбрания съвет на директорите до провеждане на конкурс.

Друго решение се предвижда да бъде, че възнаграждението на членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението, ще се изчислява по реда на чл.56 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия.

c