Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

По нови проекти и програми започва работа ИСУ "Никола Вапцаров" в Ген. Тошево

Иновативно Средно училище „Никола Йонков Вапцаров”, Генерал Тошево, спечели проект към Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, съобщиха от учебното заведение.

Той е с продължителност 12 месеца и ще се осъществява от 1 октомври 2020 г. до 30 септември 2021 г. Той е насочен към 90 ученици, работещи в девет групи и 12 учители от училището. Стойността на проекта е 12851.85 лв.

По проект "Аз и ти - ние" в продължение на една година в училището ще се осъществява комплекс от извънкласни и извънучилищни дейности, подкрепящи интеркултурното образование и формиране на толерантно отношение към индивидуалните и културните различия. Основните дейности по проекта включват събирателска дейност, свързана с фолклора на различните етноси, проучване и възстановяване на празници, обичаи и ритуали, опознаване на културните традиции, иновативна дейност за повишаване на дигиталните компетентности на учениците, организиране на тържества и концерти.

Обособени са клубове по интереси: "Шарена палитра", "Дигитална креативност", Деца на Европа", Фолклорна броеница","училище сред природата". На снимката - занимание на клуб "Кулинарна работилница"

През учебната 2020-2021 година Иновативно средно училище „Никола Йонков Вапцаров” ще работи по редица Национални програми към Министерството на образованието, за които е подало проектни предложения и е спечелило допълнително финансиране: НП "Ученически олимпиади и състезания" - Модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади" - География и икономика - 1300,00 лв., БЕЛ - 650,00 лв. НП " Участвай и променяй - родителят активен партньор в училищния живот" - 2982,90 лв. НП " Заедно в грижата за всеки ученик"- Модул 2 "Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с детски учители и учители по учебни предмети от прогимназиалния етап" - 3912.00 лв. по предметите БЕЛ, Математика, Човекът и обществото, Човекът и природата, История и цивилизация и География и икономика.

c