Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Хандбалният „Добруджа“ с амбиции да се върне в челото на елита

След четири кръга в „А“ РХГ, хандбалистите на „Добруджа“ са на 8-о място с 0 точки и две загуби – от АСТИ-91 и от Шумен-91. Добричкият тим обаче има изиграни само два мача по програмата и феновете се надяват той да се изкачи по-нагоре в таблицата. През миналия сезон добричките хандбалисти завършиха на 7-о място, като регистрираха най-слабото си представяне от 15 години насам. Като причини бяха изтъкнати текучеството в отбора и многото контузии.

В класирането за сезон 2020/2021 води  ХК Локомотив ГО, следвани от ХК Шумен-61 и ХК Осъм Ловеч. На опашката е Локомотив Мездра. Отборите в хандбалния елит останаха 10 след оттеглянето на тима на НСА. В петия кръг добричкият тим ще посрещне Левски София на 24 октомври от 15.00 часа в зала „Русалка“. Софиянци в момента са на 9-о място с четири загуби.

Старши треньорът и президент на клуба Георги Андреев коментира за Про Нюз Добрич, че сега се гради нов отбор от млади състезатели, след напускането на много основни играчи, като Стефан Евтимов, Ив. Иванов, Ив. Димитров, Й. Михайлов, Ал. Стефанов и др. „В Шумен играхме много добре, надявам се в следващите мачове да вървим нагоре. Амбициите ни са да се класираме колкото се може по-напред в групата“, коментира наставникът.

Фаворитите за челните места през този сезон са Пирин ГД, Спартак Вн., Осъм, Локомотив ГО. Според Андреев първенството ще бъде много интересно, защото силите са изравнени и всеки може да победи всеки.

c