Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 влезе в първата осмица на волейболната Суперлига

На Добруджа 07 не се наложи да играе в третия мач от предварителния турнир за влизане в първата осмица на Суперлигата по волейбол. Срещата между добричлии и Арда Кърджали трябваше да започне в 20.00 часа, но в зала Добротица се явиха само играчите на добричкия тим. Те разгряха до 20.30 ч. и после се прибраха.

В ранния мач отборът на Пирин се наложи над Берое с 3:2 гейма. Така Добруджа 07 е на първо място в група 3, на второ е Пирин, на трето – Берое и на четвърто - Арда.  Това осигури на тима от Добрич място сред първите осем в новия формат на Суперлигата.

Място в първата осмица спечелиха още Нефтохимик и Хебър. През следващата седмица са мачовете в група 4, където са отборите на Монтана, Ботев Луковит, Марек Юнион-Ивкони и Славия.

Регламентът предвижда  вторият и третият в групите да продължат битката за влизане сред първите осем в Суперлигата. Те играят помежду си до две победи от 3 мача, като се зачита и двубоят между двата тима в групата от предварителния турнир. Загубилият мача в групата е домакин във втората среща. При трети мач домакин е по-предният отбор в групата.

c