Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Достигна ли Джъд Тръмп славата на Ракетата в снукъра - коментар на Betenemy

Снукърът не е толкова популярна игра, колкото бихме искали да бъде. За разлика от билярда, където има само последователност за вкарване на топките, а само разделение за всеки играч. Тук откриваме наличието на няколко вида по цвят. Именно тази тайна успява да накара милиони хора в Азия и Европа да се насладят много сериозно на това предизвикателство. Къде обаче е тайната? Освен червените топки, които носят по една точка, можем да открием и няколко цветни с различна стойност.

Всеки играч трябва да трупа точки, изпълнявайки правилния ред - на първо място изискването е да има попадение от червена топка, преди да започнат да се трупат точки с бонус точките. Макар и да ни се струва, че това е елементарна и доста лесна игра, не трябва да бързаме с изводите. От една страна можем да забележим, че се изискват особени познания и умения в геометрията, както и финес за изпълнението на точния удар, а от друга ще забележим, че не винаги сметките на професионалистите излизат.

Тук обаче идва следващият въпрос. Кои са най-добрите в това състезание, кой има най-добрата аналитична мисъл и можем ли скоро да видим размяната на позициите. Няма как да коментираме историята, без да погледнем точковия резултат, за да видим, че двете лица, които променят стабилно спортната система, са Джъд Тръмп - няма нищо общо с Доналд Тръмп - и Рони О'Съливан.

Двамата англичани отдавна се спрягат като фаворити в тази дисциплина, но можем да забележим, че в последния сезон успяха да превърнат класацията във форма на частно парти. Рони, чийто прякор е ракетата, заради високата скорост на игра и изпълнението на по-сложни изстрели, може да се похвали като един от вечните фаворити и дълго време държеше тази титла, печелеше вниманието на играчите и от време на време изненадваше публиката, избирайки екстравагантен розов лак - по-късно даде и обяснение за това решение, но това е друга тема.

Неговият вечен противник, който в момента успява да вземе точков превес - Джъд може най-накрая да се похвали с изпреварване по точки и заемане на първата позиция. Важно е да отбележим, че тази класация има една особена подробност, докато в момента наблюдаваме числовата разлика, не трябва да забравяме, че миналогодишната класация по титли и първенства, изпрати Тръмп на далечното 5-то място и отново връчи короната на Рони.

Нещо повече, според изчисленията, британският лидер в снукъра е Рони, при това с 36 титли, докато Джъд може да се похвали с около 10 (анализ от миналата година, обновяващ се на календарна). Какво обаче ни показва това, докато Тръмп и Ракетата се опитват да премерят сили, не трябва да забравяме, че светът чака най-накрая решение на този вълнуващ спортен сблъсък.

Спортните фенове виждат добра възможност за поставянето на дългосрочни залози, а професионалният анализ на win bet от betenemy ни показва, че това е най-доброто място за спортни прогнози. В случай, че се чудите, дългосрочните залози са перфектна платформа за номинирането на победител и шампион до края на сезона, както и поставянето на адекватни и точни коефициенти.

Допълваме и още една много важна подробност - в момента коефициентите и на двамата играчи са равни, което до някаква степен може да се разглежда като прецедент в спорта. Рядко се е случвало да видим двама атлети, за които нито един букмейкър да не може да реши кой ще надделее. Дори и да не сте почитатели на снукъра, в момента имате възможност да видите истинска история в развитие, за която по-късно ще разказвате, че сте имали възможност да я видите. А защо не и да инкасирате печалби от нея?

c