Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Обсъдиха промени в бюджета на Община Шабла за 2020 година

Публично обсъждане на промени в бюджета на община Шабла за 2020 година се проведе на 14 октомври, съобщават от местната администрация. Пред присъстващите в пленарната зала Росен Василев – началник отдел „Бюджет и финанси“, посочи, че това е „първата и, надявам се, последната актуализация на бюджета за тази година“.

Промените, които се правят, са в две насоки: в капиталовата програма и намерение за поемане на дългово финансиране. Към капиталовата програма са включени рехабилитация на ул. “Оборище“ в Шабла за 39 хил. лв., доставка на 10 пелетни камини за нуждите на ОУ „Св.Кл.Охридски“ в  село Дуранкулак за 22 хил.лв. и доставката на 1 многофункционална машина за почистване на териториите за обществено ползване в границите на община Шабла за 36 хил.лв.

Нов обект, който ще бъде финансиран от Европейския съюз, е изграждането на Морски клуб в рибарско селище Кария.

Отпада намерението на Общината за поемане на дълг в размер на 600 хил. лв. по програма ФЛАГ за реализирането на проект, отнасящ се до туристическия продукт „Хаманджия“ – остава за 2021 година. Няма да бъде закупен и 1 автобус, тъй като общината получи от Министерството на образованието в началото на годината.

Намерението за поемане на дългово финансиране представлява поемането на дългосрочен безлихвен заем от Централния бюджет в размер на 480 хил. лв. То трябва да се входира в Министерството на финансите през месец ноември.

c