Добричка Общество

Извънредно ще заседава Общинският съвет на Община Добричка

Извънредно заседание на Общинския съвет /ОбС/ на Община Добричка ще се проведе в понеделник, 19 октомври, от 15.30 часа в заседателната зала. Дневният ред предвижда да бъдат разгледани три докладни записки.

Първите две касаят заповеди на областния управител, с които са върнати решения на ОбС от сесията на 24 септември. За Про Нюз Добрич председателят на ОбС д-р Ердинч Хаджиев обясни, че в едното решение става дума за техническа грешка. Другото решение е за удължаване на срока с една година на договорите за отдаване под наем на общинска земя с начин на трайно ползване “Пасище, мера”, сключени между Община Добричка и собственици на пасищни селскостопански животни. Според областния управител Красимир Кирилов удължаването е неправомерно. Ако не удължим срока стопаните няма да могат да участват в Програма „Хуманно отношение към животните”, обясни д-р Ханджиев. Вчера той е организирал среща с директора на Областна дирекция „Земеделие” Десислава Иванова, на която е обсъден казусът. На срещата са присъствали кметът на Общината Соня Георгиева, председателят на комисията по общинска собственост, представители на групите в ОбС и на общинската администрация.

Третата точка от дневния ред предвижда избор на представител на Община Добричка за участие в извънредно Общо събрание на акционерите на „МБАЛ-Добрич” АД, насрочено за 28 октомври.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *