Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Футболът ли е звездния спорт на букмейкърите - мнение от Silentbet

Светът е футбол, особено след като сезонът стартира толкова силно и по всички линии забелязваме интересно развитие на турнирите, малко повече обрати и дори фрапантни изненади, особено в трансферния прозорец. Можем само да подозираме колко точно милиона гледат всеки ден големите спортни събития и колко още се стремят да намерят правилния стрийм за гледането на любимото спортно дерби. Едва ли някой е подозирал, че тази игра може да достигне такъв магнитуд, но след като пийпълметричните данни показват, че футболът е цар, нека разгледаме малко повече фактите.

Вече няма футболен отбор в света, който поне веднъж да не е успял да привлече букмейкър за спонсор. Ситуацията не е по-различна в Премиър лигата, нито в немската Бундеслига. Футболът се превърна в спортен господар и, както забелязваме, букмейкърите помагат стабилно за подобряването на играта. Нека не се изненадваме от този факт, всичко е много добре обвързано. Искаме по-добър футбол, за да имаме и по-сериозни и по-смели спортни прогнози, букмейкърите предлагат това и в замяна финансират спорта, следователно с по-добър спорт, имаме повече възможности и с тях идват и по-високите шансове за победа. Всички печелят, както зрители, така и играчи.

Следващият особен елемент идва с цената на рекламите по време на футболен мач. Не трябва да се изненадваме, че именно футболните дербита печелят най-скъпото ефирно време. Изведнъж се оказва, че там се намират и най-добрите реклами за най-различни продукти. Можем да забележим, че тогава и спортните брандове представят най-доброто от портфолиото си, а като цяло количеството реклами не е чак толкова голямо. Какво означава това? За всеки футболен мач има поне няколко компании, които се борят за излъчването на своята реклама.

Очевидно е, че, въпреки въвеждането на премиум спортни канали, много футболни запалянковци предпочетоха да заплатят, отколкото да се занимават с издирването на най-различни стриймове. Мнозина дори разширяват мобилния си план, за да не останат по-далече от спорта, особено с по-динамичния начин на живот. Не трябва да забравяме, че според направения анализ на ef bet от silentbet, това е един от букмейкърите, които дори предлагат безплатната услуга за пряко предаване на спортни събития, а за родните мачове можем да открием дори коментар на български.

До тук добре, системата работи и има достатъчно внимание, но какво можем да кажем за спортните залози? Нека започнем с това, че те са особено впечатляващи именно за футбола. Играчът може спокойно да разгледа предложените прогнози, да избира между хендикап залози или Под/Над, да прави кратка или дългосрочна прогноза – за голмайстор, за нарушения, за брой тъчове. Някои по-известни брандове дори поставят специални томболи, с които да изненадат играчите си с още някой по-сериозен бонус.

Не трябва да забравяме, че реномираните букмейкъри могат винаги да се похвалят с по-добра спортна програма от някои медии. Повечето познават световния футболен календар и на сън могат да Ви кажат кои са клубните отбори на Токио и кое ще е следващото голямо дерби в азиатското първенство, ако това е вашето любимо предизвикателство.

И нека не забравяме, че вече свободата на игра позволява да се възползва от опции като създаването на залог, както и прекратяването му, чрез опцията кеш-аут. Вниманието към всички тези малки детайли дава още по-сериозен спектър на възможности. Със сигурност футболът е цар сред предлаганите дисциплини на букмейкърите, но не забравяйте, че никога не е единствен.

c