Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Умишлен палеж е основната версия за инцидента с три коли в квартал „Балик“ в Добрич

Образувано е досъдебно производство за инцидента, станал снощи в 21.35 часа в квартал „Балик“ в Добрич. Основната версия, по която работят разследващите, е умишлен палеж, каза за Про Нюз Добрич шефът на РД „ПБЗН“ комисар Дарин Димитров.

Както медията съобщи, мощен взрив стресна живеещите в квартал „Балик“ в Добрич снощи. Той е бил от избухналите резервоари на три автомобила, които са изгорели при пожар. Той е станал пред блок 57.

Автомобилите са Ауди, Фолксваген Голф и Фолксваген Фаетон и са били паркирани пред един от входовете. И трите коли са със сериозни щети, най-много е пострадал Фолксваген-ът, който е напълно изгорял, а „Ауди“-то е с обгоряла предна част.

Съседите считат, че става въпрос за умишлен палеж на един от автомобилите, собственост на млад мъж, който живее в блока. На предния капак на колата е имало туба със запалителна течност. Твърди се, че е видян човек да бяга, след което последвал взривът. Разбушувалият се огън се пренесъл на съседния автомобил. Резервоарът му бил пълен с дизелово гориво и също гръмнал. Огънят се пренесъл и върху третата кола, паркирана от другата страна на входа.

Взрив разтърси квартал Балик в Добрич, след палеж изгоряха три коли

Според съседи, младият собственик на автомобила, за който се предполага, че е бил обект на палежа,  твърдял, че не знае причина някой да подпали колата му. Живеещите в блока обаче нямат информация с какво се занимава той.

Пострадали няма. Няма данни и за щети по апартаментите. На място са действали три пожарни автомобила и оперативна група от полицията.

c