Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Добри новини за болния Митко от Добрич

Новините от невролога са повече от чудесни и Митаче е с прекрасни изследвания, ЕГГ-то и то е повече от добре - Петя Коцева (майка на малкия Митко)

Добри новини за Димитър Добрев от Добрич, за чието лечение се провежда кампания за набиране на средства, сподели в социалната мрежа майка му Петя Коцева. По думите й момчето е преминало през прегледи при невролог и рехабилитатор.

Новините от невролога са повече от чудесни и Митаче е с прекрасни изследвания, ЕГГ-то и то е повече от добре, не се наблюдават абсолютно никакви отклонения, което е най-важно и хипсаритмията също я няма, написа майката. За Про Нюз Добрич тя обясни, че заключението е на турски лекари. ЕЕГ-то му обаче е изпратено на още двама специалисти – от Германия и България, и тяхното становище е същото. „Това е изключителен напредък, който му дава възможност да продължава с все по-усилени рехабилитации, защото след като най-страшното е овладяно, това му предстои”, сподели Коцева. Тя посочи, че оценката на рехабилитатора също е добра. Той е препоръчал свои колеги в Полша, с които родителите на Митко са се свързали и се очаква оферта.

Припомняме, че Димитър Добрев е с диагнози детска церебрална парализа /ДЦП/ и епилепсия. Момченцето има оферта за лечение в Турция, чиято стойност първоначално е 60 000 лева, сума, непосилна за семейството му. В подкрепа на лечението на малкия Митко се провежда онлайн търг в групата „Помощ за Дани от Добрич” във Фейсбук.

Разкрита е и банкова сметка:

  • ДСК Банк
  • IBAN: BG81STSA93000027294044
  • BIC: STSABGSF
  • Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.
c