Водещи новини Общество

Взрив разтърси квартал Балик в Добрич, след палеж изгоряха три коли

Мощен взрив стресна живеещите в квартал „Балик“ в Добрич тази вечер. Стана ясно, че той е бил от избухналите резервоари на три автомобила, които са изгорели при пожар. Той е станал пред блок 57.

Колите, които по предварителна информация са Ауди, Фолксваген Голф и Фолксваген Поло, са били паркирани пред един от входовете.

Съседите считат, че става въпрос за умишлен палеж на един от автомобилите, собственост на млад мъж, който живее в блока. На предния капак на колата е имало туба със запалителна течност. Твърди се, че е видян човек да бяга, след което последвал взривът. Разбушувалият се огън се пренесъл на съседния автомобил. Резервоарът му бил пълен с дизелово гориво и също гръмнал. Огънят се пренесъл и върху третата кола, паркирана от другата страна на входа.

Според съседи, младият собственик на автомобила, за който се предполага, че е бил обект на палежа,  твърдял, че не знае причина някой да подпали колата му. Живеещите в блока обаче нямат информация с какво се занимава той.

 Беше много силен взрив, коментираха съседи. Всички те са се изплашили от гърмежите и огъня.

Пострадали няма. Няма данни и за щети по апартаментите.

Три пожарни автомобила, които са потушили огъня и той не е успял да се разпространи повече. На място работят екипи на криминологията и разследващи полицаи.

Снимки: Про Нюз Добрич

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *