Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Осъдиха ефективно 21-годишен, откраднал злато и теглил пари с чужда карта

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 21-годишен младеж, по силата на което последният е осъден на една година и три месеца лишаване от свобода за кражба и ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Съгласно споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 4 и 5 февруари 2019 г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление, подсъдимият Г.Й. използвал три пъти чужда дебитна карта без съгласието на титуляра, като изтеглил общо 200 лева. Младежът взел платежния инструмент от дома на жена, където бил ангажиран да извърши ремонт, използвал го и после го върнал обратно. Той признава, че в периода от края на януари до 5 февруари 2019 година, в условията на повторност, след като вече е бил осъждан за кражба, е отнел два златни пръстена, на обща стойност 576 лева, от същата жена.

Подсъдимият заяви пред съда, че е подписал доброволно споразумението и е наясно, че то е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. Младежът има предходни осъждания и в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора във Варна.

c