Водещи новини Добрич Общество

Кметът преряза лентата на проект за ремонт на 6 улици, нови площадки и градинки в Добрич

Официално днес беше обявен финалът на проекта на Община Добрич „Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“, който е реализиран по оперативна програма „Региони в растеж“. Договорът е подписан на 19 ноември 2018 г. и е на обща стойност 6 529 990,09 лева с ДДС, от които 5 550 491.58 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 979 478,51 лева съфинансиране от националния бюджет.

По него бяха изцяло ремонтирани 6 улици с натоварен трафик и облагородена прилежащата им част. Извършен е основен ремонт на асфалтовите настилки на улиците, както и тротоарните. Изградени са нови пешеходни алеи в междублокови пространства; нови детски и спортни площадки; озеленяване на междублокови пространства. Изградено е ново улично и парково осветление. Изпълнени са и мерки, свързани с подобряване на достъпа за лица с увреждания. 

Ремонтирана беше улица „Кирил и Методий“ – от паркинга на хотел „България“ до бул. „Добричка епопея“. Там имаше и два обекта за благоустрояване – две детски площадки и спортен кът. Бяха подновени тротоарните настилки, асфалтовата настилка. Като цяло улицата е в състояние, каквото не е имала от много години, посочиха от екипа за управление на проекта.  Ремонтирана беше улица „Георги Кирков“ – от ул. „Цар Петър“ до училище „Христо Ботев“ и продължението до ул. „Ген. Киселов“. Другата централна улица, която беше изцяло реконструирана и ремонтирана, е „Максим Горки“ – от бул. „3 март“ до входа на подземния паркинг. В тази програма беше включена и улица „Стоян Михайловски“ – срещу Младежкия дом.

Другите две обновени улици са „Теменуга“ в кв. „Балик“ и ул. „Детелина“ в кв. „Изгрев“. Освен реконструираните и изцяло обновени улици, има и няколко обекта, включени към проекта на ул. „Теменуга“. Това са райони за благоустрояване, като спортна и детска площадка. Бяха реконструирани още три детски площадки, няколко паркинга, междублокови пространства. Като цяло обликът в този район изцяло се промени, посочиха още от екипа за управление на проекта.

„Продължавам да вярвам, че ако имаме силни квартали, ще имаме силен град. Това, което сме постигнали до момента далеч не е достатъчно. Не искам да се отчайвате, напротив, искам да се амбицирате защото продължаваме с визията да облагородяваме все повече кварталите, междублоковите пространства, улиците докато не достигнем до малките затънтени улички във всяка едно кътче на нашия град. Така ще продължим в бъдеще, това ще ни бъде политиката да настояваме и да се борим за всеки един квартал в Добрич, да става по добър и да получаваме по-добър начин на живот и стандарт“, заяви при откриването кметът Йордан Йорданов.

Follow Me:

Related Posts

  1. Пенка Стоянова says:

    Добро утро, уважаеми г-н Йорданов, високо ценя грижите , работата и постиженията, които полагате и постигате относно благоустройството на град Добрич. Благодаря Ви.
    Имам един въпрос. От 20 години живея в кв. Рилци, ул.”Чавдар войвода” № 13 – до дирето, където от години много трудно отиваме пеш или с кола до домовете си. Мостът, който свързва тази улица – четни и нечетни номера над дерето съвсем е пропаднал и всеки момент може да падне кола или човек в застоялата вода. Комарите, мушичките, кърлежите и змиите са постоянна напаст. Въпросът ми е: “Предвидено ли е да се почисти дерето и ремонтират мостът и улицата?
    Въпросът ми е предвидено ли е да се почисти дерето и асфалтират улиците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *