Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кметът на Каварна се срещна с представители на спортните клубове

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева инициира и проведе среща с представители на спортните клубове в общината. Дискутирано бе спазването на Наредба № 5 за управление, разпореждане и ползване на спортните обекти собственост на Община Каварна и за условията и реда за финансиране и подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност.

Балтаджиева накратко обясни новите моменти в прилагането на Наредбата и подчерта, че от изключителна важност е отчетността на спортните клубове. Тя заяви, че Общината ще подпомага развитието на спорта и дейността на спортните клубове на местно ниво, но при стриктно спазване на законовите изисквания и последващ контрол върху разходите.

Представителите н спортните клубове поеха ангажимент да спазват изискванията на Наредбата, а кметът от своя страна им обеща пълно съдействие от страна на администрацията, чрез разяснения при изготвяне на необходимите документи за осигуряване на финансирането на дейността им.

Участие в срещата взеха още заместник-кметът Митко Недев, началникът на отдел „Образование, социални дейности и спорт“ Любов Киорогло и началникът на отдел „Бюджет, финанси, счетоводство“ Станка Янева.

c