Бизнес Водещи новини - дясно Крими Общество

Назначиха експертиза по делото за бариерите на входа на „Русалка“

В Административен съд – Добрич, се състоя първото заседание по делото, образувано по жалба на Ваканционно селище „Русалка“ срещу заповед на Кмета на Каварна, издадена на 20 август т.г. Със заповедта е наредено да бъдат премахнати незаконосъобразно поставени преместваеми обекти – контролно-пропускателен пункт и две автоматични бариери, по една от влизащите и излизащите МПС.

Съдът назначи експертиза, която да даде отговор на въпроса има ли там такива обекти или не, тъй като представителят на „Русалка“ е заявил, че такива обекти на входа на комплекса няма. Заседанието е отложено за 14 декември, съобщи председателят на съдилището Красимира Иванова.

Това е второто дело по жалба на ВС „Русалка“. Първото бе образувано, след като кметът Елена Балтаджиева издаде подобна заповед на 29 май за премахване на незаконните бариери, разположени върху частна държавна собственост. Тогава от Ваканционното селище са искали спиране на заповедта, но са получили отказ от съда. Припомняме, че в средата на юни бариери все още имаше, събираха се такси и според общината се препятстваше свободният достъп до плажа.

Иванова обясни, че според протоколите на общината част от съоръженията са били преместени на друго място – в съседния имот на ВС „Русалка“. Тогава Балтаджиева издава втората си заповед за мястото на бариерите в новия имот.  Отново е имало искане за спиране на заповедта и последвал отказ от съда.

По първото административно дело заради първата заповед на кметицата е имало едно заседание, което е било отложено за ноември, поради направено искане за събиране на доказателства.

Предмет и на двете дела е, че има преместваеми обекти, за които няма разрешение на общината.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *