Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Фейсбук спира да показва антисемитско съдържание

Един от водещите интернет гиганти - компанията Фейсбук, заяви, че ще наложи забрана на съдържание, което отрича Холокоста или изопачава истината по този въпрос, предадоха днес световните агенции.

Техно-ботовете на социалната мрежа ще пренасочват потребителите към достоверни източници, когато търсят публикации или историческа информация за събитията, свързани с Холокоста.

Новата политика на социалната мрежа бе обявени днес от главния изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг. Според западните агенции, стъпката е пореден опит на компанията да наложи ограничителни мерки срещу разпространението на конспиративните теории и дезинформацията, в навечерието на президентските избори в САЩ..

Според социалните анализатори, решението е взето, след като през лятото оцелели от Холокоста по целия свят взеха участие в кампания, призовавайки Фейсбук да премахва от платформата си съдържание, отричащо еврейския геноцид.

Светкавична бе реакцията от страна на ревизионистите - подлагащите на съмнение част от историческите събития по време на Втората Световна война, свързани с еврейското изтребление. В социалните групи те категорично се противопоставиха на предприетата от Фейсбук забрана, определяйки я като недемократична и крачка встрани от цивилизационното общуване.

c