Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Рали „Добрич – Браила“ се отлага за началото на ноември

Традиционното автомобилно рали „Дружба“ – Добрич-Браила, се отлага за началото на месец ноември, съобщиха за Про Нюз Добрич организаторите от Автомобилен спортен клуб "Мотоспорт Т-Н". 36-ото издание на спортното състезание трябваше да се проведе през следващата седмица – от 15 до 18 октомври. Причината за отлагането е от организационен характер и е свързана с противоепидемичните мерки и преминаването на екипажите през българо-румънската граница.

Тази година рали „Дружба“ и третото рали за ветерани от двете страни на границата вероятно ще се проведат едновременно, каза  Николай Кортелов от "Мотоспорт Т-Н". При ветераните над 55 години се очаква да се включат 5-6 екипажа, а в рали „Дружба“ – по десетина екипажа от България и Румъния. Стартът е в Браила, а финалът – в Добрич. При ветераните ще е обратното.

Тандемът Николай Кортелов и Наско Цонев, който е най-титулуваният добрички екипаж, също ще вземе участие в рали надпреварата. Преди дни те се върнаха от участие в рали „Сърбия“ – кръг от европейския шампионат. Двамата са заедно вече 36 години.

c