Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Целта пред волейболния „Добруджа“ и тази година е класиране в челната четворка

„Целта ни и тази година е класиране сред първите четири отбора“, заяви за Про Нюз Добрич президентът на ВК „Добруджа 07“ Веселин Велев. Преди началото на сезона Управителния съвет на клуба е провел разговори с треньора Мирослав Живков, щаба и отбора, за да си изяснят целите и работата в следващите месеци. Тази година има отбори с високи бюджети, които са привлекли добри играчи, включително чужденци. Освен фаворитите „Хебър“ и „Нефтохимик“, добра селекция са направили „Монтана“, „Левски“, „Локомотив“ Пловдив, „Дунав“ Русе.

По думите на Велев, тази година бюджетът на клуба, въпреки кризата, е запазен на нивото на миналогодишния благодарение на спонсори. Това е дало възможност да се конструира добър състав и да се привлече Миро Живков – треньор с високи цели, когото всички в Добрич добре познават.

Велев коментира какви ще бъдат условията за зрителите в зала „Добротица“: „Трябва да спазваме противоепидемичните изисквания. Едното от тях е да се заемат 50% от местата. Залата разполага с 1 300 места, ние ще приготвяме за продажба по 650 билета на среща и когато се изчерпят, няма да се допускат повече зрители. Тази година, за да можем да спазим мерките, всички ще влизат срещу закупен билет - включително пенсионери и деца, за които досега входът беше безплатен. Цената ще бъде както миналия сезон 3 лева.“

Ще се сяда през седалка, а за реда в залата ще следи фирмата, наета за охрана, както и стюарди от фенклуба.

c