Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Директорът на ДГ „Детелина” в Тервел: Професията на детския учител е призвание и мисия

Директорът на Детска градина „Детелина” Цветомира Атанасова е родена през 1989 г. Израства в малък планински град - Белово. През 2012 г. завършва бакалавърска степен - Предучилищна и начална училищна педагогика в Тракийския университет в Стара Загора. Продължава обучението си в ПУ “Паисий Хилендарски“ в Пловдив с магистърска степен - Обучение по информационни технологии в началното училище. Професионалният й път започва като възпитател в начален етап в Пловдив през 2012 г. От 2017 г. работи в ДГ 1 „Детелина“ в Тервел. Тук имах възможността да работя с истински професионалисти и да науча много от тях, споделя Цветомира Атанасова.

- Какво Ви мотивира да приемете директорския пост?

- Директорът на детска градина е преди всичко учител, който изпълнява тази длъжност. Мотивираха ме новите отговорности и задължения. Всеки трябва да се стреми към нови знания и умения. Приех този пост, защото той ще обогати професионалните ми качества и възможности.

- Какви са основните качества, които трябва да притежава детският учител?

- За мен тази професия е призвание и мисия. За да бъдеш детски учител се иска едно единствено качество – да обичаш децата, да имаш търпение да ги изслушваш и подход да ги организираш. Децата са изключително чувствителни, притежават невероятен усет, много бързо се ориентират и разпознават хората, които ги обичат.

- Какво пожелавате на колегите си за новата учебна година?

- На колегите си пожелавам много здраве и търпение, за да устоят на предизвикателствата на днешното време и заедно да продължим да работим за децата – най-ценното богатство на този свят!

Източник: в. „Тервел”

c