Култура Образование

Ученици от Добрич ще творят на тема „Промени ли ни изолацията към по-добро?!”

Четвърти областен конкурс за есе организират Общински младежки център „Захари Стоянов” и Фондация „Лумос”. Темата е „Промени ли ни изолацията към по-добро?!“

Организаторите очакват участниците да споделят преживяванията си по време на изолацията. Да разкажат как тя се е отразила на живота и семейството им, на живота на другите – приятелите, съучениците, хората с увреждания.

В конкурса могат да вземат участие млади хора на възраст 11-19 години, разпределени в две възрастови групи: 11-14 години и 15-19 години. Есето трябва да е с обем до три стандартни печатни страници. Към всяка творба трябва да е изписана следната информация: трите имена, възраст, точен адрес, телефон, електронна поща, учебно заведение.

Крайният срок за изпращане на есета за участие в конкурса е 9 ноември на адрес: гр. Добрич 9300, Общински младежки център „Захари Стоянов“ П.К. № 15, или на  електронна поща: info@ycd.bg.

За победителите са предвидени парични награди. За първо място в двете възрастови групи наградата е 200 лева, за второ – 100 лева, за трето – 50 лева. Оценяването на творбите ще се извърши от компетентно жури.  

При участие в конкурса кандидатите приемат условието техните творби да останат във фонда и да бъдат използвани и разпространявани от Младежкия център и Lumos Bulgaria.

За информация: Младежки център-Добрич, тел.: 0884 311 428; 058 602691.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *