Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шофьор е в кома след катастрофа на мокър участък по пътя Добрич-Крушари

42-годишен водач на лек автомобил е настанен в МБАЛ-Добрич - с опасност за живота, след катастрофа по третокласния път Добрич - с. Крушари, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Добрич.

На 07 октомври, в 20:00 ч. служители на Второ РУ Добрич установявят самокатастрофирал лек автомобил "Пежо 206" с добричка регистрация, управляван от 42-годишен водач от гр. Балчик. своевременно е бил уведомен екип на ЦСМП гр. Добрич и РДПБЗН гр. Добрич, след което водачът е транспортиран в спешно отделение към МБАЛ гр. Добрич за оказване на медицинска помощ.

Установено е, че  при управление на лекия си автомобил по третокласен път  гр. Добрич- с. Крушари, на около 750 метра след кръстовището за с. Ломница, в посока с. Паскалево, на прав участък от пътя, при мокра настилка, водачът губи контрол над управляваното МПС, напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение, и се удря странично в крайпътно дърво.

Вследствие на удара получава множество наранявания - фрактура на дясна ръка, фрактури на двата крака, фрактури на две ребра и масивна кръвозагуба. Състоянието на мъжа е критично - намира се в кома. Настанен в реанимация на МБАЛ Добрич - с опасност за живота. Взета е кръвна проба по надлежния ред. Образувано досъдебно производство.

c