Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Съвременни европейски автори завладяха участниците в Нощта на литературата в Добрич

Зам.-кметовете Росица Йорданова и Добринка Стоилова, секретарят на Община град Добрич Калина Георгиева, директорът на Центъра за защита на природата и животните Християн Христов, д-р Хасан Ефраимов, актьорът Румен Куртев и други публични личности се включиха в европейската инициатива „Нощ на литературата“. Любителите на книгата и всички, които обичат да четат, слушаха прочит на съвременни европейски автори, които завладяват със своето перо и послание.

Сред четените автори бяха психоаналитикът и университетски преподавател Феликс де Менделсон с неговата книга „Човекът, който дължеше живота си на един сън“. Присъстващите чуха откъси от “Аврам, Богдан, вода газят” – “забележително светла, увлекателна, мъдра, просто и смешно написана и чудесно илюстрираната книга за буквите” от Владислава Войнович. Нощта на литературата отбеляза и дебюта на Тайе Селаси с “Отивам си е възвратен глагол”. С първата си книга за историята на едно семейство родената в Лондон авторката претворява, според издателите, представата не просто за африканския роман, а въобще за романа.

Четенията се състояха в емблематични за Добрич места – Регионална библиотека „Дора Габе“, Дом-паметник „Йордан Йовков“ и Музея в Градския парк „Свети Георги“.

c