Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Клуб „Космонавтика” отваря врати в Младежкия център в Добрич

Клуб „Космонавтика” ще отвори врати в Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. Идеята за разкриването му е на Младежкия център, още преди пандемията бе говорено да се организира събитие, свързано с наука и космонавтика, сподели за Про Нюз Добрич Татяна Иванова -  дванадесетокласничка в Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев”. В последствие е решено да бъде клуб, който да има редовни сбирки.

Клуб „Космонавтика” ще бъде ръководен от Татяна Иванова и Симона Йорданова – ученичка в 11 клас в Природо-математическа гимназия „Иван Вазов”. И двете са участвали в лагер на НАСА в Турция, от където имат медали.

Първата сбирка на новия клуб ще е на 10 октомври от 15 часа в ОМЦ „Захари Стоянов”. Клубът ще бъде младежка инициатива по проект, по който работи центърът. „Идеята е да съберем деца на възраст 12+, които имат интерес към космоса и изобщо към науката”, сподели Татяна Иванова. На сбирките на клуба ще бъдат канени лектори от други градове, ще се гледат филми, ще се правят презентации и експерименти. Ще бъдат канени учители за участие в уебинари, ще се организира пътуване до Планетариума във Варна. Предстои на първата сбирка да бъдат определени ден и час на събиранията и да се обсъди програмата.  

c