Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Общината в Ген. Тошево предаде на БЧК 1,5 тона дрехи втора употреба

Служители на общинската администрация в Генерал Тошево събраха и извозиха до Варна над 1,5 тона дрехи за рециклиране, съобщиха от общината. Внушителното количество от стари текстилни продукти е събрано в рамките на няколко месеца, след поставянето през лятото на специалния метален контейнер за употребявани дрехи в центъра на града.

Инициативата с монтирането на контейнера беше свързана с две много успешни акции за събиране на стари дрехи, които се проведоха на различни места в града, в рамките на една година. Всичко това е част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.

Всички събрани за рециклиранe текстилни продукти от контейнера бяха извозени с общински транспорт до Варна, където бяха предадени за подпомагане на кризисния резерв на БЧК за пострадали при бедствия и аварии, който извършва целево дарение на дрехи на хора в нужда. Преди това текстилните изделия, които са в годно за употреба състояние, се преработват и подготвят за повторно използване.

c