Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Д-р Зафиров: На този етап няма опасност болницата в Каварна да затвори врати

 „На този етап няма опасност болницата в Каварна да бъде затворена. Със съдействието на общината сме тръгнали в положителната посока и засега няма опасност от фалит. Умерен оптимист съм, но всичко е непредвидимо“, заяви за Про Нюз Добрич управителят на МБАЛ Каварна д-р Християн Зафиров.

Повод за коментара му бе изготвеният доклад от отдела за вътрешен одит при община Каварна за състоянието на здравното заведение. В него се констатират редица нарушения и вреди, нанесени на болницата от предишния управител и настоящ депутат от БСП д-р Десислав Тасков.

Под 700 000 лева са в момента задълженията на болницата към доставчици и за неизплатени заплати. „Дългът е намалял през последните 4 месеца, но все още положението е тревожно. Текущите заплати се получават в пълен размер. Останаха неизплатени възнаграждения за два месеца през миналата година“, посочи д-р Зафиров.

Персоналът на болницата е 63 души, като преди месеци той е бил оптимизиран състава, с цел финансово оздравяване. Имало е неефективни структури, които са били закриха и се е минало на външни изпълнители. 

Д-р Зафиров е категоричен, че заради лоши решение на държавата малките болници в страната се задъхват. Според него светлина в тунела няма за никоя болница от ранга на каварненската.

c