Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Заловените край Ген. Тошево мароканци отивали в Западна Европа

Заловените 9-тима мароканци на границата ни с Румъния край Ген. Тошево, за които Про Нюз Добрич вече писа, пътували за Западна Европа, съобщават от Апелативна прокуратура във Варна. Пред разследващите те обяснили, че живели временно в Турция, а причината да искат да отидат в Западна Европа била икономическа.

Нито един от заловените не притежава документи за самоличност. Те са различна възраст и с различно образование. Сред тях има и висшист. Заявили, че са несемейни.

Деветима мигранти са привлечени към наказателна отговорност от Районната прокуратура /РП/ в Генерал Тошево за това, че са излезли от България без разрешение на властите и не през определените за това места – престъпление по член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс. Задържани са за 72 часа. РП ще внесе искания в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо деветимата обвиняеми.

От прокуратурата посочват още, че мароканците са излезли от България на 3 и 4 октомври между гранични пирамиди 186 и 187 в землището на село Краище.

Снимката е илюстративна

c