Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Суперкамери на пътя ще засичат и за неправилно изпреварване

Поставят нови суперкамери на пътя. като идеята на КАТ е да се засили контролът на движението. Новите устройства от последно поколение ще заработят официално от началото на следващата седмица.

Новите камери са на тринога и стартово са разпределени в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Ловеч. Тъй като са преносими, предоставят възможност да бъдат засичани нарушители от различен ъгъл и на изненадващи места. Освен за превишена скорост през деня, камерите разполагат с технология за снимане през нощта.

От малко повече от месец новите устройства се тестват от органите на реда, за да е сигурно, че няма да дават грешки когато влязат в употреба. Разликата от използваните до момента камери е, че новите ще могат да засичат с точно каква скорост се движи превозното средство, както и неправилното изпреварване.  

„Издадените електронни фишове за превишена скорост постоянно растат. Това говори за една недобра дисциплина на шофьорите.  Само за изминалата събота, когато валеше, имаше рязък скок на произшествията със загинали и ранени”, каза Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

При наличие на суперкамери, от следващата седмица стартира и нова специализирана операция на КАТ - за превишена скорост.

източник: NOVA

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

c