Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деца на възраст от 5 до 16 години набира Музикален театър „Дея” в Добрич

Детски музикален театър „Дея" в Добрич набира деца на възраст между 5 и 16 години за участие в мюзикъли и музикални спектакли. Часовете включват хореография (танци), пеене, актьорско майсторство и сценична реч. Заявления се приемат до 31 октомври. Ръководител е Лана Анцаридзе.

ДМТ „Дея“ има подготвителни групи и концертен състав. В подготвителните групи се приемат момичета и момчета, които досега нямат опит на сцена и имат нужда от малко повече време за тренировки. И двете групи включват изяви пред публика. Разликата е, че подготвителната група играе спектакли, които вече са представяни и обикновено са на по-малка сцена.

Концертният състав работи върху нов мюзикъл, който да бъде представен на голяма сцена (в Драматичен театър „Йордан Йовков“ и други места) и там всички деца са с опит. Занятията включват часове по пеене, танци, актьорско майсторство и по сценична реч (провеждат се с Татяна Христова – актриса от Драматичен театър „Йордан Йовков“).

Не е нужно вашето дете задължително да пее, за да е при нас, обясняват от ДМТ „Дея”. Необходимо е само да има желание да бъде част от детския музикален театър. В занятията на малките групи са включени и забавни игри, които да помогнат на децата да се отпуснат по-лесно и да разгърнат потенциала си. Тренировките са подходящи и за деца, които имат проблем със сприятеляването. В ДМТ „Дея” те ще открият място, на което да се чувстват комфортно.

Повече информация – на сайта на ДМТ „Дея” – https://www.dmtdeya.com/.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК

c