Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Светослав Петров остава треньор на „Добруджа“

Светослав Петров остава в „Добруджа“. „Управителният съвет на ФК „Добруджа“ не прие оставката на Петров. Смятаме, че той постъпи твърде емоционално след загубата от „Оборище“. Той е млад и амбициозен и продължаваме напред с него. Успяхме да го убедим да остане в клуба“, каза за Про Нюз Добрич президентът Валентин Василев.

Главният мениджър и старши треньор на ФК „Добруджа“ Светослав Петров уведоми УС на клуба в сряда, че подава оставка. Това стана веднага след загубата на „Добруджа“ с 0:1 в предварителния кръг за Купата на България от третодивизионния “Оборище” /Панагюрище/“. Още тогава от Управителния съвет определиха решението му като прибързано и плод на напрежение.

Футболните фенове пък излязоха с емоционално обръщение, в което отказаха да приемат оставката. „Няма как някой трезвомислещ и обичащ „Добруджа“ да приеме оставката му и да остане сляп за последната година. Няма как с лека ръка да захвърлим категоричното завръщане на отбора в професионалния футбол, въпреки тежкото финансово състояние. Няма как да захвърлим с лека ръка и факта, че Светослав Петров направи така, че фенове, ръководство, треньори, кмет и Община да гледат в една посока. Няма как да се загърби това, което прави за футболистите Светослав Петров, за да получат те необходимото спокойствие и да се отдадат на играта“, написаха във фейсбук феновете.

След преговори днес Петров се е съгласил да остане. Той ще води отбора в неделя в мача срещу "Литекс“.

снимка: sportal.bg

c