Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Депутатът Даниел Йорданов: Подкрепям искането Красимир Янков да напусне парламента

Подкрепям решенията напусналите Парламентарната група на „БСП за България“ да излязат и от парламента, заяви за Про Нюз Добрич левият депутат от Добрички регион Даниел Йорданов.

„Имаше официална позиция на председателя на партията Корнелия Нинова и на Парламентарната група, зад която съм застанал и аз. Корнелия Нинова категорично изрази позицията на парламентарната група“, посочи Йорданов.

Той допълни, че БСП функционира чрез своите органи. „Аз съм член на общинския съвет на организацията на БСП-Добрич, която също излезе със своята позиция, което означава, че и аз я подкрепям. Тя е обща и се взема от органа. Всички решения на органа са задължителни. Аз съм подкрепил декларацията“, каза народният представител.

Припомняме, че преди два дни Парламентарната група на социалистите настоя шестимата отцепници, сред които е и депутатът от Добрич Красимир Янков, да напуснат Народното събрание. Същия ден общински организации на БСП излязоха с декларация, в която поискаха местния депутат да излезе от парламента, тъй като вече не изразява позицията на социалистите от Добрич. После стана ясно, че ако Янков напусне, на негово място в НС ще влезе Боян Саркизов.

Пред Про Нюз Добрич Даниел Йорданов посочи още, че е бил изненадан и учуден от постъпката на шестимата народни представители, за която научил от медиите.

c