Култура Общество

Започна творческата година в НЧ „Йордан Йовков-1870 година“, обмислят нови школи

От днес – 1 октомври, октомври официално стартира новата творческа година за школите и самодейните състави при Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година“. В Добрич. Тя започна още през септември поради интереса на гражданите и прекъсване работата на културната институция за цели 2 месеца заради наложеното извънредно положение през пролетта. Разнообразната гама на читалището е обогатена с разкриването и на нови форми. Работата в школите и самодейните състави е изцяло съобразена с изискванията за социална дистанция, спазване на санитарно-хигиенните условия и превенция на зараза от COVID-19.

Вокално-инструментална формация за градски шлагери „Добрич”, Читалищен хор „Добрич” и Хор „Патриотична песен“ вече започнаха своя репетиционен период. Продължава да функционира и Инструментално дуо „Валмас“, което от тази есен се превръща в трио и вече ще носи името „Валдемас“. От 1 септември възобнови репетициите си и рок група „Атаксис“.

Текат записвания и за желаещите да посещават различните школи на културния институт: Езикова школа с включено изучаване на английски език, Музикална школа с класове по китара, цигулка, пиано, Школа по изобразително изкуство, Театрална студия „Зорница”, Компютърна школа, Детска танцова школа „Хорце”, Школа по програмиране, Школа по уеб програмиране и Школа по минералогия към „Център по минералогия и спелеология“.

От тази творческа година културният институт ще предлага и изучаване на акордеон. Преподавател е Деян Дженков, завършил Висше музикално образование в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Клас „Акордеон“ към Музикална школа посреща желаещи от всички възрасти.

Читалищното ръководство обсъжда възможността за разкриване на Школи по математика, БЕЛ (подготовка за външно оценяване), немски език и Школа за изучаване на науки за човека и Мирозданието.

Всеки, който желае, може да получи повече информация на телефони: 058/ 603 531 и 0875 122591 или всеки делничен ден на място в сградата на читалището, намираща се на адрес: бул. „25 септември“ №44.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *