Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Шабла отбелязаха Международния ден на възрастните хора

Международният ден на възрастните хора бе отбелязан в Пенсионерски клуб „Надежда” в Шабла. Заради извънредната епидемична обстановка празнуващите бяха в по-камерен състав, за разлика от м. г., когато са били 200 души.

Срещата се състоя на къмпинг „Добруджа“ в ресторант „Ловна среща“. Всеки уважил празника беше посрещнат по стар български обичай с хляб, сол и цвете. Мария Димитрова – председател на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите 2004 в Шабла поздрави празнуващите и благодари на общинското ръководство за оказаното съдействие и внимание. Топли думи изрече и Зорка Махалнишка – председател на ПК „Надежда“.

Специални гости на възрастните хора бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева. Кметът изрази уважението и преклонението си към мъдростта и опита на по-възрастните си съграждани. Пожела им да са живи и здрави, и да помагат на младите. Д-р Стоева също поздрави събралите се и им предаде поздрави от техните приятели-пенсионери от Полша, които гостуваха миналата година за празника на плодородието.

Най-възрастните сред празнуващите бяха Вярка Стоянова - на 82 години, и Иван Михайлов - на 85.

От името на общинското ръководство възрастните хора получиха кошници с плодове. Накрая всички си пожелаха здраве и догодина пак да се срещнат отново, но в пълен състав.

c