Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Още едно ново кътче в парка на Тервел

Още едно ново кътче в парка на Тервел радва жителите и гостите на града. Обновяването на занемарената част между ДГ „Първи юни” и централните алеи започна през лятото. То е извършва изцяло чрез идеи, организация и труд на общински служители. Ползвани са рециклирани и налични материали, закупувани са и нови.

Стремежът на Община Тервел бе да се акцентира на кътчета, които са съществували в парка на същото място преди десетилетия. Днес те изглеждат по различен начин, защото за изработването им са ползвани възможностите, които съвремието предлага. Различни са и приказните герои, и катерушките и шадраванът, и мостчето.

„Когато започнахме да правим всичко това, много тервелчани казваха, че в района на мостчето е имало корабче. Не знаем как изглежда то – навярно е било много по-голямо и по-различно. Ние го възстановихме, но съгласно изискванията за съоръжения за игра на деца днес. С основа с неправилна форма от бетон, върху която поставихме ударопоглъщаща настилка, която имахме в излишък от минали проекти. Корабчето е катерушка, сертифицирана за игра на деца от две до шестгодишна възраст”, посочват от Общината. Изработването на основата и монтажът на корабчето са дело на общинските служители Явор Нейков, Никола Костов, Милко Станчев и Иван Луков. „Речното корито“ почистиха работниците от групата на Иван Колев.

От кметството споделят, че ще се радват ако някой предостави снимка на някогашното корабче. С нея ще бъде попълнена изложбата „Детство в Тервел – преди повече от 50 години“, за която вече има над десет стари фотографии.

Обновяването на детския кът ще продължи и през идната година. Има още няколко неща, които са били любими на някогашните деца и Общината има виждания за възстановяването им.

c