Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Боян Саркизов от Добрич влиза в парламента, ако Красимир Янков напусне

Боян Саркизов, който в момента е общински съветник в Добрич от БСП, може да влезе в Народното събрание, ако депутатът Красимир Янков напусне. Саркизов бе трети по преференции в листата на партията на предишните парламентарни избори, след Янков и настоящия народен представител Даниел Петков.

Припомняме, че снощи на свое заседание Общинският съвет на БСП-Добрич прие единодушно позиция за Красимир Янков, народен представител от Добричкия избирателен район, който вчера обяви, че напуска БСП и Парламентарната група на БСП за България, като остава независим депутат.

Социалистите се разграничават от действията на Красимир Янков и изразяват своята категорична позиция, че трябва да напусне Народното събрание. Като безпартиен народен представител, непринадлежащ към парламентарна група, какъвто се определя, той вече не изразява позицията на социалистите от Добрич, смятат в БСП.

От БСП-Добрич настояват Красимир Янков да напусне Народното събрание

Такава позиция са покрепили и общинските съвети на БСП в общините Добричка, Тервел и Шабла – каза Мая Димитрова, председател на Областния съвет на БСП. Тя добави за Про Нюз Добрич, че е решено всяка от общинските организации да излезе с отделна позиция, като няма да има общо становище на областно ниво. Очаква се с позиция да излязат и партийните структури в Каварна, Крушари и Балчик.

„Всичко е въпрос на морален акт от страна на народния представител Янков, защото по Конституция никой не може никого да задължи да направи нещо. Обадиха ни се много членове и симпатизанти на БСП, които подкрепят позицията ни“, коментира за Про Нюз Добрич Мая Димитрова.

c