Каварна Култура

С богата програма честват Международния ден на възрастните хора в Каварна

Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, ще бъде отбелязан в община Каварна, съобщават от местната администрация. Богатата програма е подготвена от Сдружение „Съюз на пенсионерите-2004“ в морския град. Тази година честването ще е под знака на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Музикален поздрав за празника ще отправят децата от вокална група „Броеница“ при ОУ „Йордан Йовков“ с художествен ръководител Антония Ангелова. Участие в програмата ще вземе и певческият колектив към Клуб на пенсионера „Добруджанка“ с художествен ръководител Христо Маринов, а  фолклорната група към Клуб на пенсионера „Радка Чаушева“ с художествен ръководител Нивелина Василева ще представи фолклорна седянка. С индивидуално изпълнение на песни възрастните хора ще поздрави младата певица Жанета Недкова.

Община Каварна призовава за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на общото събрание на ООН през 1990 г., като негова цел е да повиши вниманието към проблемите на хората от третата възраст и да бъде отдадена почит към техния принос за обществото.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *