Водещи новини - дясно Общество

Нови заповеди на кмета на Добрич за мерки срещу Covid-19 до края на ноември

Две нови заповеди издаде кметът на Добрич Йордан Йорданов във връзка с удължената извънредна епидемична обстановка от 1 октомври до 30 ноември.

Едната заповед касае временни противоепидемични мерки на територията на град Добрич, считано от 01.10.2020 г. до 30.11.2020 г. Другата регламентира дейностите, които трябва да приложат работодателите и органите по назначаване.

Според заповедите, учебните занятия в институциите от системата на предучилищното, училищното и висше образование. Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и на здравеопазването насоки.  Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, както и културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито и открито, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за всички възрастови групи на закрито се провеждат без публика. При провеждане на спортни състезания на открито се допуска публика до 1 000 души на сектор, при заетост на местата не повече от 50%, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

 Посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и на открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър от общия им капацитет. Сватби, кръщенета и други, се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Забраняват се свиждания в лечебни заведения за болнична помощ. Клубовете на пенсионера остават затворени. Настаняването в Дома за стари хора и в другите социални услуги от резидентен тип да става съгласно указания на АСП и МТСП.

З-А-П-О-В-Е-Д

З-А-П-О-В-Е-Д1

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *