Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Жена от Добрич: ЦУТНТ се превърна в сметище, режат вековни дървета

Възмущението си от състоянието на бившия двор на Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ в Добрич изрази пред Про Нюз Добрич Христа Георгиева. По думите й дворът на центъра са е превърнал в сметище. Жената отправила запитване до Община Добрич, откъдето й отговорили, че имотът е закупен.

Съгражданката ни изразява възмущението си и от факта, че в двора на ЦУТНТ е имало вековни стройни дървета – борови и от други видове, които се превръщат в трупи. „Просто съм ужасена от гледката, която виждам всяка сутрин... Дали Общината е продала и насадените дървета или само празния двор?”, пита Георгиева. По думите й гледката е ужасна - стройни вековни дървета лежат безжизнени на земята. Жената обяснява още, че някои от дърветата са с изсъхнали клони. Предполага, че преди  повече от месец са били увредени от някакви машини, може би за да бъдат унищожени.

„Радвах се на тази борова гора, сега се ужасявам – споделя читателката ни. – А знаем, че едно дърво не расте за ден-два”. 

„Имотът е частна собственост. Собственикът на имота ще предприеме необходимите действия за неговото почистване”, отговориха от Община Добрич в отговор на отправено запитване от медията ни. От там казаха още: „За премахването на дърветата и самораслата растителност има издадена заповед. След извършване на резитбата експерти от Община град Добрич извършиха проверка, при която не са констатирани нарушения”.

c