Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Лек дъжд и усилване на вятъра над Добруджа

Превалявания и усилване на вятъра от югоизток се очаква в следобедните часове на днешния ден (28 септември) за района на област Добрич.

Започналото от запад заоблачаване ще продължи и до края на днешния ден ще обхване цялата страна. Още преди обяд на места в Западна, а до вечерта и в Централна България ще превали слаб дъжд. Вятърът отново ще се усили и ще бъде умерен, а в източната половина от страната и временно силен от юг. Максималните температури ще са от 22° на места в западните райони до 29° на изток. През нощта срещу вторник валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони.

Над планините от запад облачността ще се увеличава. Около и след обяд на места в масивите от западната половина на страната ще има и валежи, предимно слаби. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд. Ще духа умерен вятър ог юг-югоизток. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

На 28.09.2020 слънцето изгрея в 07:21 часа и ще залезе в 19:11 часа. Продължителността на деня е 11:50 часа.

карта: НИМХ

дежурен синоптик: Красимир Стоев

c