Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„Дама купа” от Добрич – с купи и медали от Държавен шампионат по тенис на маса

С много купи и медали се участниците от Североизточна България в завършилия през уикенда в Момчилград Бържавен отборен шампионат по тенис на маса за ветерани. Безспорно най голям е успехът на добричкия Спортен клуб "Дама купа", чиито състезатели спечелиха шампионските титли във възрастовите категории от 40 до 49 години и от 60 до 69 години.

Цветомир Цонев, Иван Аянски и Станислав Иванов станаха безапелационни шампиони при "младежите", побеждавайки  на финала отбора на СКТМ "Роко"/Шумен/, а в сеньорската категория 60-69 години това сториха Недко Христов, Светослав Дервов и Иван Шишков, които в драматичен двубой отнеха титлата от отбора на СКТМ "Морските дяволи" /Варна/, в чийто състав бяха включени Веселин Божков /Добрич/,Красимир Михайлов и Борис Червенков /Балчик/ и Росен Иванов /Търговище/ .

В категорията от 50 до 59 години шампион стана отборът а на "Роко" /Шумен/ с капитан Росен Рачев, победил на финала отбора на "Варна 2015'' с капитан Тихомир Мичев, а в най "зрялата" категория 70+ години шампиони са състезателите на "Морските дяволи" с капитан Георги Михайлов /Балчик/.

Всички участници във шампионата изказват гореща благодарност на Община Момчилград и на главния организатор Димитър Караиванов от СКТМ "Родопи" /Момчилград/ за прекрасните условия за игра и пребиваване в китния родопски град.

c