Водещи новини Добричка Общество

Йордан Божанов Господинов отново бе избран за кмет на с. Житница

Йордан Божанов Господинов отново е избран за кмет на село Житница, община Добричка. Това сочат предварителните резултати от проведения вот днес.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, от общо 361 гласоподаватели, днес 146 са дали вота си. По предварителни данни 124 от тях са “за” кандидата на Земеделски народен съюз Йордан Божанов Господинов, с което той ще може да бъде обявен за избран за кмет на селото. За да бъде избран за кмет на първи тур той трябва да получи повече от половината действителни гласове.

Припомняме, че Йордан Божанов Господинов спечели изборите за кмет на Житница през есента на м. г., но бе предсрочно отстранен от длъжността. До това се стигна след постъпването на сигнал, в който се твърди, че е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност. Проверката в Агенцията по вписванията тогава установи, че за него има данни за регистрации на две дружества – като едноличен търговец и като съдружник в дружество с ограничена отговорност. След като е бил избран за кмет, той е изпратил уведомление до ТД на НАП, с което е поискал спиране на дейност.

При вземане на решението от ОИК Добричка бе установено, че липсват доказателства за това, че е предприел заличаване на търговеца от търговския регистър, каквото е изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация.


Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.