Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Мотористи от област Добрич почитат загиналите си събратя с шествие

Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти ще бъде отбелязан днес на много места в страната. Сред тях и няколко града в област Добрич. Инициативата се провежда за пета поредна година в цялата страна, за да бъде засвидетелствана почитта и съпричастността на мотористите.

Тази ежегодна национална инициатива е инициирана от BMM (Българска Мотоциклетна Медия) и социалната мото кампания Ние сме хора, не “донори". Партньор е ГДНП - МВР.

И на 27 септември 2020 г. - за пети пореден път, мотоциклетистите ще се съберат, като спазват необходимите противоепидемични мерки. Те ще почетат жертвите, които загинаха по пътищата на страната.

"Отново загубихме братя и сестри. Отново немалко мотоциклетисти пострадаха, някои от тях много сериозно", споделиха от мотообществото. "Ще покажем, че всички те са в сърцата ни и ще помогнем на когото и с каквото можем - дори и само морално. Ще дадем сили на близките им - защото тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка!
В памет на загиналите колеги, в съпричастие с пострадалите мирно, кротко и с респект в цялата страна отново ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас - мотористите. Ще дадем своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя. Ще покажем, че ние - мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение", заявяват организаторите.

До момента 28 български града за заявили участие в отбелязването на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Балчик, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Каварна, Козлодуй, Нова Загора, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра,  Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шабла, Шумен и Ямбол.
В Балчик мотористите от Дионисий МСС, заедно с колегите си от Каварна и Шабла, съвместно ще отбележат Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. В 10 часа те ще тръгнат от Балчик за Каварна, където ще направят символична мотообиколка на града. След това ще се отправят към Шабла. На шабленския фар ще поднесат цветя в памет на Веско, който на това място преди две години бе блъснат от автомобил. Около 12-12,30 часа всички ще се съберат в клубната база на Деца на изгрева МСС /Шабла/ - за заупокойна молитва и молитва за здраве.

Мотообщността в Добрич за поредна година ще се включи в националната инициатива на ВММ и социалната мото кампания „Ние сме хора, не „донори“. Сборният пункт ще е пред храм „Света Троица“, в 12 часа в двора на църквата, пред паметника на загиналите по пътищата ще бъде отслужен молебен за загиналите мотористи. В 13,20 часа мотористите ще отдадат почит на лобните места на загиналите техни колеги. Маршрутът е от църквата „Света Троица“ – ул. „Васил Левски“-ул. „Сан Стефано“ /лобното място на Станислав/ - бул. „3 март“  - околовръстен път 97 /лобното място на Милен/  - Гонките /лобното място на Павката/ - бул. „Добруджа“ – околовръстен път 97 /лобно място на Дилян/ - околовръстен път 97/71 – ул. „Войвода Димитър Калъчлията“ – бул- „25 септември“ – околовръстен път 97 /лобното място на Венци/ - ул. „Батовска“ – бул. „25 септември“ /лобното място на Маймунката/ - ул. „Простор“ – Гробище парк /Кънчо, Влади, Джани, Дачко, Светльо/.

Мотористите от Добрич отправят призив към всички: Шофирайте разумно, някой ви обича!

Мотоцикетисите от Бизоне МСС- Каварна, ще се включат в организираното за района на Балчик, Каварна и Шабла отбелязване на Деня в памет на загиналите от ПТП.

В Шабла мотоциклетистите от "Деца на изгрева МСС" и други мотористи от града ще участват в съвместното за региона отбелязване на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоиклетисти.

c