Водещи новини Добричка Общество

Избори за кмет на с. Житница, само един кандидат се бори за вота на жителите му

Частични избори за кмет на село Житница ще се проведат днес. Кандидатът за кмет е само един, отстраненият преди няколко месеца Йордан Божанов Господинов.

За да бъде избран за кмет на първи тур той трябва да получи повече от половината действителни гласове. Ако не се получи този резултат се отива на втори тур. Надявам се, че всичко ще се случи на първи тур, при тази бюлетина да няма грешки и почти всички бюлетини да са действителни, каза Далакманска. Тя не очаква трусове и жалби, тъй като кандидатът е само един.

Припомняме, че Йордан Божанов Господинов спечели изборите за кмет на Житница през есента на м. г., но бе предсрочно отстранен от длъжността. До това се стигна след постъпването на сигнал, в който се твърди, че е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност. Проверката в Агенцията по вписванията тогава установи, че за него има данни за регистрации на две дружества – като едноличен търговец и като съдружник в дружество с ограничена отговорност. След като е бил избран за кмет, той е изпратил уведомление до ТД на НАП, с което е поискал спиране на дейност.

При вземане на решението от ОИК Добричка бе установено, че липсват доказателства за това, че е предприел заличаване на търговеца от търговския регистър, каквото е изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *